Ziemniaczki paprykowe z piekarnika. Bardzo prosty przepis, wszyscy je u nas uwielbiają. PRZEPIS

Pieczone ziemniaki to jeden z naszych ulubionych przysmaków, dlatego nieustanie rozglądamy się za nowymi pomysłami na ich przyrządzenie. Tym razem doprawiliśmy je podobnie jak chipsy paprykowe. To połącznie wszyscy uwielbiają.

Przepis na paprykowe ziemniaczki z piekarnika

Składniki:

  • Kilogram ziemniaków,
  • kopiasta łyżka papryki w proszku – najlepiej wędzonej, ale może być też zwykła,
  • papryka ostra w proszku – według upodobań,
  • płaska łyżeczka czosnku granulowanego,
  • łyżeczka soli,
  • 4 łyżki oleju roślinnego.

Jak zrobić ziemniaczki paprykowe z piekarnika?

  • Ziemniaki obierz, pokrój w łódeczki, przełóż do dużej brytfanki.
  • Dodaj wszystkie przyprawy oraz olej, dokładnie wymieszaj przy pomocy dłoni, aby ziemniaki równomiernie pokryły się mieszkanką.
  • Piecz w temp. 200 stopni przez 35-40 minut.

1 KOMENTARZ

  1. Super jedzenie, ale ja wolę wersję z oliwą z oliwek. Wiem, że nie jest łatwo wybrać dobra, dlatego fajnie jest obejrzeć filmik na YT Roberta Makłowicza, który opowiada która jest najlepsza.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj