Wiejski kociołek z kiełbasą. Pysznie i w jednym garnku

Każdemu zdarza się czasem przesadzić i kupić czegoś za dużo. Ja ostatnio miałem tak z kiełbasą, znalazłem jednak bardzo fajny przepis na danie, którym gra ona rolę główną. Pysznie i w jednym garnku.

Przepis na wiejski kociołek z kiełbasą

Składniki: 

  • 500 gramów kiełbasy wędzonej,
  • 1 papryka,
  • 1 większa cebula,
  • 100 gramów pieczarek,
  • 2-3 ogórki kiszone,
  • płaska łyżka papryki w proszku,
  • pół łyżki mąki pszennej,
  • olej,
  • sól, pieprz.

Jak zrobić wiejski kociołek z kiełbasą?

  1. Kiełbasę pokrój w grube kawałki, cebulę w pióra, paprykę w paseczki, pieczarki i ogórki w plasterki.
  2. W garnku rozgrzej trochę oleju, wrzuć pokrojone składniki, smaż, często mieszając, do zrumienienia.
  3. Danie dopraw papryką w proszku, wymieszaj.
  4. W połowie szklanki wody rozrób mąkę, wlej do garnka, od razu dokładnie mieszając, dopraw pieprzem i ewentualnie solą, trzymaj na niewielkim ogniu jeszcze 2-3 minuty, co chwilę mieszając. Danie podawaj z pieczywem.

 

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj