Wątróbka po węgiersku w kremowym sosie z papryką. PRZEPIS

Kto powiedział, że jeśli wątróbka, to tylko smażona na patelni z cebulką? Wiemy, takiego klasyka ciężko przebić, ale są też inne pyszne sposoby. Natrafiliśmy ostatnio na wątróbkę po węgiersku w kremowym sosie z papryką. Smakuje jak żadna inna. To jest naprawdę dobre.

Przepis na wątróbkę po węgiersku

Składniki:

  • 500 gramów wątróbki z kurczaka,
  • 1 czerwona papryka,
  • 2 ogórki kiszone,
  • 2 cebule,
  • 200 ml śmietanki kremówki 30 proc.,
  • łyżka posiekanej natki pietruszki,
  • olej,
  • sól, pieprz.

Jak zrobić wątróbkę po węgiersku?

  1. Wątróbkę oczyść z błonek, przesmaż na oleju do lekkiego zrumienienia, zdejmij i odłóż.
  2. Na tą samą patelnię wrzuć posiekaną cebulę, paprykę i ogórki pokrojone w drobną kostkę, również smaż do lekkiego zrumienienia.
  3. Wlej śmietankę, od razu dokładnie mieszając, zagotuj.
  4. Włóż wątróbkę, danie dopraw solą i pieprzem, duś pod przykryciem przez 5 minut.
  5. Na koniec dodaj natkę pietruszki.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj