Tosty francuskie z cudownie ciągnącym się serem. Robimy nie tylko na śniadanie. PRZEPIS

To niesamowite, że mając tylko kilka składników, które zazwyczaj można znaleźć w każdej lodówce, udaje się wyczarować coś tak pysznego. Zrobiliśmy tosty francuskie w wersji wytrawnej z serem, który wspaniale się ciągnął i rozlewał. Przepis jest banalny, a wszystko gotowe w kilka minut.

Przepis na tosty francuskie

Składniki:

  • 4 kromki pszennego chleba tostowego lub bułki o miękkim miąższu.
  • 1 jajko,
  • 4 łyżki mleka,
  • 4 plasterki sera żółtego (użyliśmy pomarańczowego mimolette),
  • masło.

Jak zrobić tosty francuskie?

  1. Jajko wbij do miseczki, dodaj mleko, wymieszaj przy pomocy widelca lub trzepaczki.
  2. Na patelni rozgrzej trochę masła.
  3. Pomiędzy kromki chleba włóż ser, każdy tost obtocz w roztrzepanym jajku.

    Smażące się tosty.
  4. Połóż na patelni, smaż na małym ogniu przez około 1,5 minuty z każdej strony, aż tosty ładnie się zrumienią.
  5. Zdejmij, od razu podawaj.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj