Surówka z sałaty lodowej i pora. Banalnie prosta i wyrazista w smaku. PRZEPIS

Tę surówkę robi się w kilka chwil, nie licząc przypraw, to tylko trzy składniki. Ma bardzo wyrazisty smak, dzięki czemu fajnie przełamuje smak dań, do których jest dodatkiem.

Przepis na surówkę z sałaty lodowej i pora

Składniki:

  • Główka sałaty lodowej,
  • 1 por,
  • 400 ml jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany 12 proc.,
  • sól, pieprz.

Jak zrobić surówkę z sałaty lodowej i pora?

  1. Z pora odkrój większość zielnej części, łodygę przekrój wzdłuż i przepłucz pod bieżącą wodą, aby pozbyć się drobinek ziemi. Pokrój cienko.
  2. Pokrojony por przełóż do miski, oprósz solą, wymieszaj i zostaw na 10 minut – w tym czasie nieco zmięknie.
  3. Dodaj porwaną sałatę lodową i jogurt, oprósz pieprzem, wymieszaj.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj