Surówka z młodej kapusty z marchewką. Wiosenny dodatek obiadowy. PRZEPIS

Wiosna to zdecydowanie najlepszy czas na przyrządzenie surówki z kapusty. Młode liście są delikatne, soczyste i pełne smaku. 

Przepis na surówkę z młodej kapusty

Składniki: mała główka młodej kapusty, 2-3 marchewki, pęczek szczypiorku, 3 łyżki oleju, sól, pieprz.

Jak zrobić surówkę z młodej kapusty?

  • Wierzchnie liście kapusty odrzuć, następnie główkę drobno poszatkuj z pominięciem głąba, przełóż do miski, oprósz solą i wymieszaj – kapusta zmięknie.
  • Marchewkę obierz i zetrzyj na grubych oczkach, szczypiorek posiekaj, dodaj do kapusty.
  • Wlej olej, dopraw pieprzem, dokładnie wymieszaj.

Rada: surówkę możesz także doprawić łyżeczką cukru i 2 łyżkami octu.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj