Roladki schabowe ze szparagami. PRZEPIS

W tych roladkach kryją się jędrne szparagi, rozpływający się ser, a całość jest zawinięta w rumiany boczek.

Przepis na roladki schabowe ze szparagami

Składniki:

  • 5 plastrów schabu wieprzowego,
  • 15 zielonych szparagów,
  • 5 plastrów żółtego sera,
  • 5 plastrów boczku wędzonego,
  • olej,
  • sól, pieprz,
  • potrzebne będą też krótkie patyczki lub wykałaczki.

Jak zrobić roladki schabowe ze szparagami?

  1. Plastry schabu cienko rozbij tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem.
  2. Na każdy kawałek połóż plaster sera, na nim ułóż po trzy szparagi – pamiętaj, aby odłamać łykowate końcówki.
  3. Roladkę zwiń ciasno, następnie zawiń w plaster boczku i zepnij patyczkiem.
  4. Na patelni rozgrzej trochę oleju, wyłóż roladki, smaż na umiarkowanym ogniu pod przykryciem przez 5 minut, obróć, smaż kolejne 5 minut już bez przykrycia, następnie często obracając dosmaż jeszcze przez kolejne kilka minut.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj