Prażucha czyli najprostsze kluski świata rodem z polskiej wsi. Przepis wideo

Nie ma chyba prostszych klusek niż prażucha. Mogą być podane jako samodzielne danie, na przykład ze szklanką kefiru lub zsiadłego mleka, ale równie dobrze sprawdzą się w roli dodatku do zup. Są pyszne zalane barszczem czerwonym. Tyko kilka składników, przygotowałem dla was przepis wideo, gdzie robię wszystko krok po kroku.

Składniki:

  • Kilogram ziemniaków,
  • 3 większe cebule,
  • 5 łyżek mąki pszennej,
  • 400 gramów słoniny,
  • sól.

Jak zrobić prażuchę? Przepis wideo:

Ten przepis mam dla was także w formie tradycyjnej:

Prażucha: pyszne kluski ziemniaczane rodem z biednej kuchni wiejskiej. PRZEPIS

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj