Pierogi z kaszanką, cebulką i ogórkiem kiszonym. Coś dla prawdziwych smakoszy. PRZEPIS

To bardzo nietypowy farsz na bazie kaszanki, z dodatkiem rumianej cebulki i ogórka kiszonego. Jeśli lubisz takie smaki, te pierogi cię zachwycą. W dodatku robi się je bardzo prosto.

Przepis na pierogi z kaszanką i ogórkiem

Składniki:

  • Porcja ciasta pierogowego zrobionego według tego przepisu,
  • 400 gramów dobrej kaszanki,
  • 3 większe cebule,
  • 3 średnie ogórki kiszone,
  • olej.

Jak zrobić pierogi z kaszanką?

  1. Cebulę pokrój w pióra, zrumień na odrobinie oleju, wyjmij 1/3 i odłóż.
  2. Na patelnię dodaj ogórki pokrojone w drobną kostkę oraz kaszankę bez osłonek.
  3. Smaż, rozdrabniając kaszankę, aż lekko się zrumieni. Farsz pozostaw do przestygnięcia.
  4. Ciasto rozwałkuj cienko (na około 2 mm), przy pomocy szklanki wycinaj krążki.
  5. Na każdy krążek połóż łyżeczkę farszu, dokładnie zlep.
  6. Pierogi kładź na gotującą się osoloną wodę z odrobiną oleju. Gotuj przez 3 minuty od wypłynięcia.
  7. Pierogi są gotowe po wyjęciu z wody. Z tym farszem najlepsze są jednak po zrumienieniu na niewielkiej ilości oleju (smażone przez 2-3 minuty z każdej strony), podane z odłożoną wcześniej cebulką.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj