Łosoś pieczony. Prosty przepis na pyszną rybę z piekarnika

Mało pracy, a efekt super. Ten pyszny łosoś pieczony praktycznie robi się sam. Przepis jest wręcz banalny.

Przepis na łososia pieczonego

Składniki: dzwonka z łososia lub kawałki fileta, oliwa, sól, pieprz.

Jak zrobić łososia pieczonego?

  • Kawałki ryby oprósz solą i pieprzem, skrop oliwą i delikatnie wetrzyj tak powstałą marynatę w mięso. Zostaw na około 15 minut lub dłużej.
  • Rybę przełóż do naczynia do zapiekania – najlepiej wyłożonego papierem do pieczenia.
  • Łososia pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 20-25 minut – aż lekko się zrumieni.

Rada: rybę można także skropić sokiem z cytryny lub upiec ją z kawałkami cytryny.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj