Krokiety z mięsem. Chrupiące i pełne pysznego farszu. PRZEPIS

Uwielbiamy krokiety z mięsem, robimy raz na jakiś czas, bo nie ma co ukrywać, jest przy nich trochę pracy. Zawsze trzymamy się tego przepisu. Wychodzą najpyszniejsze.

Przepis na krokiety z mięsem

Składniki:

  • Około 10 naleśników zrobionych według tego przepisu,
  • kilogram mielonego mięsa wieprzowego lub wieprzowo-wołowego,
  • 3 cebule,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 1 jajko,
  • olej,
  • majeranek, sól, pieprz,
  • do panierowania jajka i bułka tarta.

Jak zrobić krokiety z mięsem?

  1. Na głębokiej patelni rozgrzej trochę oleju, wrzuć mięso mielone i posiekaną cebulę, smaż aż do zrumienienia, pod koniec dodając także posiekany czosnek.
  2. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem.
  3. Mięso zmiksuj przy pomocy blendera lub przepuść przez maszynkę.

    Farsz do krokietów rozdrobniony przy pomocy blendera.
  4. Wbij jajko, dokładnie wymieszaj.
  5. Na każdym naleśniku wyłóż 2 łyżki farszu, zwiń ciasno, robiąc zakładkę, aby szczelnie zamknąć go w środku.

    Zwinięte krokiety przed panierowaniem.
  6. Każdy krokiet najpierw obtocz w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej.
  7. Smaż na oleju, starając się obrócić krokiety na każdą ze stron, aż będą ciemnozłote. Najlepsze są od razu po zdjęciu z patelni, wtedy są najbardziej chrupiące.

Rada: krokiety z mięsem najbardziej lubimy z dodatkiem barszczu czerwonego. Robimy według tego przepisu.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj