Ekspresowe paszteciki z kapustą i pieczarkami. Zrobisz je w mniej niż godzinę!

Zrobienie pasztecików może być naprawdę proste i szybkie, jeśli skorzystacie z tego przepisu. W dodatku wychodzą naprawdę bardzo smaczne.

Przepis na ekspresowe paszteciki z kapustą i pieczarkami

Składniki:

  • 500 gramów kapusty kiszonej,
  • około 300 gramów świeżych pieczarek,
  • 2 cebule,
  • arkusz gotowego ciasta francuskiego (około 300 gramów),
  • 1 jajko,
  • olej,
  • pieprz, ziele angielskie, liście laurowe,
  • na posypkę ziarna czarnuszki lub kminku.

 

Wyświetl ten post na Instagramie

 

Post udostępniony przez Kulinarna Polska (@kulinarna_polska)

 Jak zrobić ekspresowe paszteciki?

  1. Kapustę przełóż do garnka, wlej niecałą szklankę wody, dodaj kilka listków laurowych i kulek ziela angielskiego, gotuj pod przykryciem przez około 20 minut, co jakiś czas mieszając, aż kapusta zmięknie, a cała woda wyparuje.
  2. Na patelni rozgrzej trochę oleju, wrzuć posiekaną cebulę, smaż chwilę, dodaj pieczarki starte na grubych oczkach, smaż całość do zrumienienia, dopraw solą i pieprzem.
  3. Do cebuli i pieczarek dodaj kapustę, z której wcześniej usuń ziele i listki. Dokładnie wymieszaj.
  4. Ciasto rozwiń, przy krawędzi wyłóż ostudzony farsz, zwiń ciasto w rulon, pokrój na grube plastry. Wykładaj na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  5. Każdy pasztecik posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp czarnuszką lub kminkiem.
  6. Piecz w temp. 200 stopni przez około 20 minut – aż paszteciki ładnie się przyrumienią.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj