Bouef strogonow. Najlepszy restauracyjny przepis. WIDEO

To nie jest gulasz z pieczarkami, ani leczo z mięsem. Prawdziwy bouef strogonow smakuje i wygląda zupełnie inaczej. To klasyczne danie, więc nie improwizujemy. Mamy restauracyjny przepis, który znaleźliśmy u Jakuba Kuronia, jemu z kolei przekazał go ojciec Maciej. To tylko kilka składników, a wychodzi po prostu wyborny. 

Przepis na bouef strogonow

Składniki:

  • Około 300 gramów wołowiny stekowej – najlepiej polędwicy, ale może być też antrykot lub rostbef,
  • 1 cebula,
  • 150 gramów pieczarek,
  • 200 ml śmietanki kremówki 30 proc.,
  • 2 łyżeczki gładkiej musztardy,
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego,
  • sól, pieprz.

Jak zrobić bouef strogonow? Przepis wideo:

Ten przepis mamy też dla was w wersji tradycyjnej:

Bouef strogonow według oryginalnego przepisu. Zdecydowanie najlepszy

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj