Blowek otwiera wirtualne restauracje. Specjalność to burgery w czarnych bułkach

Jeden z czołowych polskich youtuberów postanowił spróbować swoich sił w gastronomii. Postawił na ciekawy koncept – wirtualne restauracje, w których można zamówić jedzenie tylko na dowóz.

Kanał Blowka, a więc Karola Gązwy, na YouTube śledzi 4,79 mln osób, co stawia go w czołówce polskich twórców na tej platformie. Influencer wchodzi właśnie do nowej branży. To gastronomia. Powstaje sieć wirtualnych restauracji Blow Burger, które można uruchomić na bazie każdej profesjonalnej kuchni. Będą jednak serwować jak najbardziej realne jedzenie, a ich specjalność to burgery w czarnych bułkach w kompozycjach firmowanych przez Blowka. O pomyśle dowiadujemy się z jego nowego filmu.

– Inspiracją mojego pomysłu, by stworzyć sieć wirtualnych restauracji był MrBeast, który zapoczątkował w USA taki koncept. Wzorując się na najlepszych postanowiłem otworzyć coś podobnego w naszym kraju. Ogromnie się cieszę, z tego projektu, to super uczucie i mega przygoda przede mną. No i oczywiście będzie to okazja do tworzenia sporo ciekawego i nowego kontentu. Mam nadzieję, że będzie wam smakowało! – mówi Karol Gązwa.

Projekt wraz z Blowkiem tworzy Rebel Tang działający w obszarze food tech. Firma uruchamia wirtualne restauracje w różnych konceptach dopasowanych do potrzeb lokalnego rynku. Jedzenie można zamówić wyłącznie na dowóz.

Główną pozycją w menu Blow Burger są burgery w czarnych bułkach (także wegański) z opcją autorskich dodatków Blowka składających się z panierowanego cheddara, nachosów i papryczek jalapeno. Podstawowy burger kosztuje 24,90. Blow Opcja to dodatkowe 5 zł. Twórcy konceptu zapewniają, że wszystkie serwowane dania będą przyrządzane przez kucharzy tuż przed ich wydaniem. Na opakowaniu znajdzie się informacja o tym, kto odpowiada za danie.

Jak na razie zamówienia realizowane są na wyznaczonych obszarach w Warszawie. Blowek zapowiada jednak pojawienie się konceptu w innych miastach.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj